top of page
Search
  • Writer's pictureRunThink TV

AJL- WANITA MISTERI BERMAIN GAMBUS INI RUPANYA BUKAN CALANG-CALANG (Persembahan 7 NASIHAT).


Anugerah Juara Lagu kembali dengan persembahan para artis yang unik.Namun kita lebih tertarik dengan 7 Nasihat persembahan Shiha Zikir, Kmy Kmo & Luca Sikta, diiringi dengan alat muzik tradisional tiupan seruling saudara Mohram dan wanita misteri yang bermain gambus.


Yang lebih menariknya min terasa tertarik diawal persembahan 7 Nasihat ini dimulakan dengan alat muzik Gambus dengan penampilan wanita misteri, pada awalanya ingatkan sekadar gimik tetapi menerima info memang wanita itu bermain secara LIVE, tak salah tekaan min bahawa wanita tersebut merupakan Ratu Gambus Malaysia iaitu Fauziah Gambus ( Fauziah Suhaili).

Fauziah Gambus bermain gambus di malam Anugerah juara Lagu 2021 dalam persembahan

Shiha Zikir , Kmy Kmo & Luca Sickta - 7 Nasihat​

Fauziah Gambus (Fauziah Suhaili)


Anugerah Juara Lagu 35 2021.

Shiha Zikir , Kmy Kmo & Luca Sickta - 7 Nasihat


Fauziah Gambus pernah membuat persembahan yang berprestij dari dalam sehingga ke luar Negara dan pernah berentap di Liga Dangdut Asia, Indonesia mewakili Malaysia.


Wanita serba berbakat ini pandai menyanyi dan bermain gambus menjadikan persembahan 7 Nasihat begitu unik pada malam Anugerah Juara Lagu 35. Min tak menyangka kehadiran beliau bermain gambus mewarnai persembahan 7 Nasihat sangat menakjubkan.


Apa-apapun semua artis telah membuat yang terbaik pada persembahan dan karakter mereka masing-masing. Semoga Industri Muzik Malaysia lebih maju pada masa akan datang.

13,371 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page